Strona główna

kuchnia

Składniki

 

Sposób przygotowania

Do średniej wielkości garnka wlewamy wodę, solimy, dodajemy ryż i całość gotujemy na małym ogniu, aż ryż zmięknie. Nie odcedzamy. Kawałki kurczaka polewamy sokiem z limonki, uprzednio wymieszanym z łyżeczką soli, i odstawiamy na ok. 5 minut. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę i czosnek, dodajemy biały pieprz i marynowanego kurczaka. Mieszając, smażymy przez parę minut. Do małych miseczek wlewamy ryż z wywarem (ok. kubka na porcję), dodajemy po kilka kawałków kurczaka oraz posiekaną cebulkę, liście selera i kolendrę.

Sprawdź ofertę Orange
Sprawdź nowości w naszej ofercie na orange.pl
#
Reklama BusinessClick
REKLAMA AdTaily
Skomentuj:
Zaloguj się
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
reklama
REKLAMA
 
Bestsellery